keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Évadnyitó társulati ülés a Hevesi Sándor Színházban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Évadnyitó társulati ülés a Hevesi Sándor Színházban (Videó)

2013 augusztus 26 - hétfő
Megtartotta évadnyitó társulati ülését a Hevesi Sándor Színház. Tavaly csaknem 70 ezer néző előtt több mint 270 produkciót mutatott be a zalaegerszegi teátrum. Az előadásokra több mint tízezren váltottak bérletet. A társulat a 2013-14-es évadra lényegében nem változott, ahogyan a célok sem: újabb nézőket szerezni a kőszínházba, úgy, hogy kiszolgálják a jelenlegi közönséget is.

Besenczi Árpád, a teátrum direktora azt mondta: az idei programot is úgy állították össze, hogy mindenki megatálja a kedvére való darabot a kőszínházban. Izgalmas évadot ígért – többek között – lesz magyarországi ősbemutató, egy csíksomlyói passió és egy klasszikus musical. A vezető szólt arról is: elképzelhető, hogy a színház idén átalakul. A remények szerint nyártól gazdasági társaságként működik tovább. 


A város számára fontos, hogy a legnagyobb kulturális intézményei még hatékonyabban működjenek – mondta Balaicz Zoltán. Az alpolgármester arra utalt, hogy idén már száz százalékban városi fenntartásba kerültek a színházak is.


A társulati ülésen külön köszöntötték Ecsedi Erzsébetet, akit nyáron a Pécsi Országos Színházi Találkozón a legjobb színésznőnek választottak. Emellett jutalmazták a törzsgárda tagokat. A teátrum örökös tagjává választották az augusztusban nyugdíjba vonuló Farkasné Vízlendvai Ilonát, aki főkönyvelőként dolgozott a színházban. A társulati ülés után a munka is megindult a színházban. Elsőként az Emil és a detektívek című darabot láthatja a közönség a nagyszínpadon.   
S.Z./B.P.

Tartalom megosztása: