keresés a weboldalon

Évadzáró a Hevesi Sándor Színházban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Évadzáró a Hevesi Sándor Színházban (Videó)

2012 június 13 - szerda
Szerdán tartotta évadzáró társulati ülését a Hevesi Sándor Színház. Besenczi Árpád igazgató sikeresnek ítélte az idényt, Balaicz Zoltán alpolgármester pedig arról biztosította a színházat, hogy a város – mint 2012. január 1-től egyedüli fenntartó – továbbra is megteremti a működéshez szükséges feltételeket.

„El tudtuk bűvölni a közönséget” – ezzel, a helyhez illően kissé színpadias mondattal értékelte többek között az elmúlt évadot Besenczi Árpád. A színház 260 előadását több mint 71 ezer néző látta, ami önmagában is az utóbbi évek legnagyobb sikere – mondta az igazgató. Örvendetes, hogy sikerült visszacsalogatni a nézőket, és a zalaegerszegiek ismét szívesen járnak színházba, fogalmazott. Mindez azonban kemény munkát követelt mind művészektől, mint a technikai dolgozóktól.

Az évadzárón átadták a színház saját alapítású díjait is – közülük a fiatal tehetségeknek szánt Cserebogár-díjat – „lám csak miből lesz a cserebogár” alapon: ezt Kovács Dóra színésznő kapta. A Terminátor-díjat – a „még visszajövök” – mottónak megfelelően Barsi Márton színművész nyerte el: a 260 előadásban 138-ban volt színpadon. A házon belüli, kimagasló szakmai elismerésnek számító Máriáss-díjat ugyancsak Barsi Márton színművész, a Forgács-gyűrűt Máriáss Zsolt zenei vezető vehette át.

A zalaegerszegi színház működését nem veszélyezteti, hogy január 1-től kizárólagos fenntartója a város – mondta a zalaegerszeg.hu-nak Balaicz Zoltán. Az alpolgármester hozzáfűzte: tárgyalnak az illetékes minisztériumokkal, és biztosnak látja a zalaegerszegi színház finanszírozását.

A színház a következő évadban hat nagyszínpadi és három kamara-bemutatót tervez, olyan sztárvendégekkel, mint Tordy Géza, a nemzet színésze, rendezőként Alföldi Róbert, a Nemzeti igazgatója, valamint Csiszár Imre, aki Ruszt József emlékezetes Bölcs Náthán-ját rendezi újra. Lesz egy közös produkció, amelyet a Kvártélyházzal közösen hoznak létre. Megünneplik a Hevesi Sándor Színház alapításának 30. évfordulóját is – ennek keretében felavatják az alapító, Ruszt József mellszobrát, amelyet Béres János szobrászművész formáz meg – az első premier pedig október 12-én lesz: éppen a Bölcs Náthán, amelynek címszerepét a már említett Tordy Géza alakítja.

yr/N.G.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: