keresés a weboldalon

Évek óta várták

Zalaegerszeg címer
Hírek

Évek óta várták

2006 július 17 - hétfő
A lakók jelenlétében, ünnepélyes keretek között felavatták a teljes hosszában megújult Dózsa György utcát. A beruházás összköltsége meghaladta a 67 millió forintot. A tavalyi évben a közművek kiváltása történt meg az utcában, ezeket követte idén 1500 folyóméter szegély, és 450 köbméter új aszfalt beépítése.

A Dózsa György utca rekonstrukcióját tizenöt éve határozta el a város vezetése. Akkor egy gázvezeték szükséges cseréje miatt egy évvel elhalasztották a munkálatokat. Az egy évből több mint egy évtized lett, emlékeztetett Zsuppányi Gyula, a terület önkormányzati képviselője hangsúlyozva, hogy a közelmúltban befejezett munka láttán megérte a várakozás.

– Régi, jogos vágy valósult meg a Dózsa György utcában – szögezte le az önkormányzati képviselő. – Ideje volt már kicserélni a régi víz-, szennyvíz- és csapadékvíz-vezetékeket. Műszaki szakemberként mondhatom, hogy egy jól megtervezett, színvonalasan kivitelezett munka valósult meg a Dózsa György utcában. Különösen nagy öröm számomra, hogy az elmúlt néhány év alatt óriási fejlődésen ment keresztül a körzet úthálózata. Megújult a Virág Benedek, a Jókai, a Püspöki Grácián, és kicsit távolabb a nagyon rossz állapotban lévő Kelemen Imre utca is.

Dr. Gyimesi Endre polgármester ünnepi beszédében utalt arra, hogy az elmúlt évben 27 utca vált komfortossá Zalaegerszegen. Húsz alatt az idei évben sem szeretne megállni az önkormányzat, fogalmazott, majd a Vizslapark környékén élőknek azt ígérte, hogy a körzetben sem áll le az útépítés. A következő években a Dózsa György utcára csatlakozó útszakaszok felújítása a feladat.

A Dózsa György utcától nem messze, a Vizslaparkban kerékpárút-avatóra gyűltek össze a város vezetői. A 2200 méter hosszú Platán sori kerékpárutat a Strabag Építő Rt. munkatársa jelentette készre. A 82 millió forintos beruházás keretében 2300 köbméter földmunkát végeztek el a kivitelezők, 260 köbméter aszfaltburkolatot építettek be, de készült egy jelzőlámpás átvezetés, és 500 méter hosszan közvilágítás is a kerékpárút mentén.

A 2,2 kilométer hosszú új szakasz révén 6,3 kilométerre bővült a zalaegerszegi kerékpárút-hálózat, tájékoztatott az avatóünnepségen dr. Gyimesi Endre polgármester hozzátéve, hogy immár átszelhető kerékpárral a város.
– Jelen pillanatban 6,3 kilométer hosszan kerekezhetnek biztonsággal a bringások városunk területén, hamarosan azonban újabb szakasszal bővül a kerékpárút-hálózat – tudtuk meg a polgármestertől. – Még e hónapban átadjuk a forgalomnak a Posta úton épülő kerékpárutat, amely immár 8,2 kilométeresre bővíti a kerékpározható úthálózatot. S mindezzel nem áll le a munka! Folyamatban van az építés a Zrínyi úton, és a Széchenyi téri rekonstrukció is tartalmaz kerékpárút-építést.

Dr. Gyimesi Endre bízik abban, hogy a közeli Grazhoz hasonlóan, Zalaegerszegen is mind többen választják a kerékpárt munkába járáshoz. Példamutatásként két kerékre szálltak a város vezetői, és tesztelték a legújabb kerékpárút minőségét. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: