keresés a weboldalon

Évértékelő (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Évértékelő (Videó)

2016 november 08 - kedd
A Zalaegerszegről elszármazottakat, a megyeszékhelyért tenni akarókat látják vendégül csütörtökön Budapesten a város vezetői. Az Egerszegi Kapocs elnevezésű rendezvényen értékeli a 2016-os évet Balaicz Zoltán polgármester. Ennek lényegét kedden az újságírókkal is ismertette.

A 2015-ben létesült 1800 új munkahely mellett 2016-ban további 1300 álláshelyet hoztak létre zalaegerszegi vállalkozások. Ez a legnagyobb érdeme a zalai megyeszékhelyen két éve elindított gazdaságfejlesztési programnak, melyet a Magyar Kormány támogatásával valósít meg a város. Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere keddi értékelőjén arról is beszámolt, hogy a városban jelenleg nem munkanélküliséggel, hanem munkaerőhiánnyal küzdenek.

A gazdaság fejlődésének köszönhetően évről-évre nő a város iparűzési adóbevétele. Míg 2014-ben 3,2 milliárd forint volt ez az összeg, idén várhatóan 4,4 milliárd forint folyik be az önkormányzat kasszájába. Beruházásokból sem volt hiány 2016-ban, hangsúlyozta a polgármester. Az oktatás-nevelés, a sport és a kultúra területén is történt előrelépés.

A 2017-es tervek közül – egyebek mellett – az R76-os kétszer kétsávos gyorsforgalmi út építésének kezdetét, valamint a járműipari tesztpálya létrehozását emelte ki Balaicz Zoltán.

F.M./P.V.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: