keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Évértékelő (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Évértékelő (Videó)

2016 március 08 - kedd
Sikeres évet zárt a Rendért Zalai Közbiztonsági és Polgárőr Egyesület. A szervezet közgyűlésen számolt be a 2015-ös év eredményeiről és az előttük álló feladatokról.

Az elmúlt év kifejezetten mozgalmas volt a Rendért életében. Pályázat segítségével autóhoz jutottak és kerékpárokkal is gyarapodtak. Az önkéntesek kiváló kapcsolatot ápolnak a rendőrséggel és a polgárőrséggel is.

– A rendőrséggel és a polgárőrséggel együttműködve évről-évre többet teszünk Zalaegerszeg közbiztonságáért – hangsúlyozta Sándor Dénes, a Rendért Zalai Közbiztonsági és Polgárőr Egyesület elnöke.


A szervezet tagjai rendszeresen biztosítják a városban zajló rendezvényeket, megemlékezéseket, valamint a sport- és kulturális eseményeket. Folyamatos járőrözéseikkel pedig a belváros közbiztonságához járulnak hozzá.

– Zalaegerszeg önkormányzata anyagilag és erkölcsileg is támogatja az egyesület működését – fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester.


A Rendért számára fontos feladat a fiatalok megszólítása. Önkéntesként tavaly több mint 30-an kapcsolódtak be a közbiztonsági tevékenységbe. Közülük hatan ma már a szervezet tagjai. Az idei év legnagyobb feladata egy olyan bűnmegelőzési program kidolgozása, amelyben feltérképezik a város legkritikusabb területeit, majd ez alapján keresnek megoldást a problémákra.

DZsu/T.S.

Tartalom megosztása: