keresés a weboldalon

Évértékelő (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Évértékelő (Videó)

2015 október 26 - hétfő
Évet értékelt hétfőn Zalaegerszeg vezetése. Az eseményen az eddig elért eredmények mellett a jövőbeli fejlesztésekről is szó esett. Ezekre 2020-ig több mint 11 milliárd forintot költhetnek, a kormánnyal kötött megállapodás értelmében pedig további plusz források állnak majd rendelkezésre.

A tavaly októberben hivatalba lépett városvezetés legfőbb célja a gazdaság megerősítése volt – hangsúlyozta tájékoztatójában Balaicz Zoltán. Példaként a helyi vállalkozásokat hozta fel, akiket több intézkedéssel segítettek az elmúlt évben. A polgármester emlékeztetett arra, hogy az együttműködésnek köszönhetően 2016 végéig 2500 új munkahely létesül Zalaegerszegen.

A munkahelyteremtő folyamatoktól egyúttal a bevételek növekedését is várja a városvezetés. Ezek segítségével ugyanis több forrás jutna többek között a közoktatás fejlesztésére. Mint ismert, a város fejlődését két fontos program határozza meg a jövőben.

Az ezek által elérhető fejlesztésekről szólva Balaicz Zoltán úgy fogalmazott: amennyiben a mostani ciklusban nem élnek a kínálkozó lehetőségekkel, legközelebb csak évtizedek múlva nyílik alkalom hasonló beruházások kivitelezésére.

K.Zs./Cs.M.

Tartalom megosztása: