keresés a weboldalon

Évértékelő sajtótájékoztató a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Évértékelő sajtótájékoztató a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben

2023 december 11 - hétfő
Évértékelő sajtótájékoztatót tartott Balaicz Zoltán polgármester a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben, ahol az idei esztendő legfontosabb eredményeit ismertette. Mint mondta, a világban zajló válságok számos nehézséget okoztak, ám Zalaegerszeg így is sikeres évet zár.

A válságkezelés kihívásainak ismertetése után a polgármester a gazdaságfejlesztés sikereiről beszélt. Kiemelte: a ZalaZone Járműipari Tesztpálya köré új északi ipari park épült, ahová több új cég települt, köztük az AVL Hungary Kft, a Rheinmettall vagy a Bosch hamarosan nyíló kutató-fejlesztő központja. Az itt megvalósuló gazdasági fejlesztések többszáz új munkahelyet teremtenek.

A városfejlesztés terén is eredményes évet zár Zalaegerszeg. Megújultak régi, elhagyott, illetve használaton kívüli épületek, melyeknek köszönhetően átalakult a városkép. Magántőkéből kap új funkciót a Szakszervezetek Művelődési Háza, a Kamarák Háza, a Köbtex és a volt ruhagyár is. Önkormányzati és uniós forrásból megújult több kilométernyi útszakasz, parkolók és a hozzájuk tartozó közművek az arányos városfejlesztés jegyében.

A pandémia után az idei volt az első év, amikor semmilyen korlátozás nem akadályozta a rendezvények megtartását, így valamennyi nagy fesztivál és városrészi esemény megvalósult. Az Egerszegi Advent minden eddiginél nagyobb szabású, több helyszínt érintő programmá nőtte ki magát – jegyezte meg a polgármester. Az évértékelőről készülő kiadványt januárban minden postaládába eljuttatják.

S.A./B.P.

Fotó: Seres Péter

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: