keresés a weboldalon

Évet értékelt a ZTE ZÁÉV TK

Zalaegerszeg címer
Hírek

Évet értékelt a ZTE ZÁÉV TK

2016 július 04 - hétfő
Hagyományaihoz híven terített asztal mellett értékelte a 2015/2016-os szezont a Szuper Ligában ezüstérmet szerző ZTE ZÁÉV TK női tekecsapata. A játékosok és vezetők mellett a névadó szponzor ügyvezető igazgatója Peresztegi Imre, az önkormányzat képviseletében Vadvári Tibor alpolgármester, valamint fiatal vállalkozók vettek részt az évértékelő vacsorán. Borsos József, a klub elnöke kerek évfordulóról beszélt köszöntőjében, hiszen pontosan 10 éve vezetik kollégáival a közel ötven éves tekeklubot.

-Sikernek kell elkönyvelnünk a bajnoki ezüstérmet, ami annak a fényében csillog fényesen, hogy rengeteg gonddal kellett megküzdenünk az idény során – mondta az elnök.

A ZTE ZÁÉV egyedül a mezőnyben kétszer is legyőzte a későbbi bajnok Rákoshegy csapatát. A csapat az ősszel az Európa Kupában remekül játszva szintén ezüstérmet szerzett, ami egyben aranynak is tekinthető, mivel a bajnokcsapattól elvették az elsőséget játékosok jogosulatlan szerepeltetéséért. Általában ilyenkor a mögöttük lévő csapatok egyel feljebb léptek volna, de a német szövetség nem így gondolta és újra játszatta volna a döntőt, amibe a zalaiak nem mentek bele. Egyéniben Airizer Emese aranyérme emelhető ki, de a többiek is remekül helytálltak. Az ifjúságiaknál Gál Henrietta diákolimpia győzelmét emelte ki a sportvezető, valamint a serdülőkorú Sabján Csenge egyre jobb teljesítményét.

A jövőt nézve a ZTE ZÁÉV TK célja a bajnokságban minél előrébb végezni, ami nem lesz egyszerű, mivel már idén is elég sűrű volt a mezőny az egyre jobban feltörekvő csapatok szereplése miatt. Természetesen az Európa Kupában is képviselik majd Zalaegerszeget, ahol szintén a jó szereplés a céljuk. Ehhez minden feltétel adott, hiszen a névadó szponzor, valamint a kisebb vállalkozások támogatásával a szereplés feltétele biztosított. Emellett a csapat is együtt marad és egy ifjúsági csapat világbajnokkal, Hegedüs Anitával erősít a klub, aki Zalaegerszegen folytatja felsőfokú tanulmányait. A köszöntők végén jó hangulatú vacsorával és zenés esttel zárta le az elmúlt szezont a női tekecsapat.

-i-

Tartalom megosztása: