keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Évkezdés a hangversenyteremben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Évkezdés a hangversenyteremben

2010 január 20 - szerda
Németh Miklós grafikusművész tárlatával indul az új év a Keresztury Dezső ÁMK – Hangversenyteremben. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Dezsőné Kondor Anita, a Keresztury ÁMK igazgatója, Farkasi Csilla, a hangversenyterem intézményegység-vezetője, valamint B. Takács Kata művészeti titkár.

Elhangzott: szűkös költségvetésből valósítják meg az idei elképzeléseiket. Ami biztos, hogy tovább folytatódik a népszerű jazz-szerda rendezvénysorozat. A következő hónapokban több neves zenekar is színpadra lép. Február 3-án a Firkin, március 10-én a Tátrai Trend, áprilisban a Jambalaya, májusban pedig a Benkó Dixieland Band várja a közönséget.

Farkasi Csilla elmondta: az idei évben Kosztolányi Dezsőre emlékszik az ország, hiszen 125 évvel ezelőtt született a magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb alakja. Ennek alkalmából Kosztolányi relikviákból nyílik majd egy kamarakiállítás a zsinagógában, illeszkedve a költészet napi programokhoz. Ez utóbbit – melyre április 9-én kerül sor – idén a hangversenyterem szervezi. 2010-ben is otthont ad a ház a zenebarát klubnak, akik Szigethy István ügyvéd páratlan lemezgyűjteményéből csemegézhetnek az összejövetelek alatt.

A következő negyed évben több koncerttel és kiállítással is készül az intézmény. Február 17-én Orosz Zoltán és barátai harmonika koncertje-, március 18-án, a Győri Filharmonikus Zenekar, áprilisban pedig Rákász Gergely orgonaművész várja az érdeklődőket. Ami a kiállításokat illet: a január 20-án nyíló Németh Miklós tárlat után márciusban Elisabeth Ledersberger-Lehoczky szobrászművész munkáiból, áprilisban pedig Fischer György szobrászművész alkotásaiból nyílik tárlat.

(Zala-Lap, – pet -)

Tartalom megosztása: