keresés a weboldalon

Évkezdet (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Évkezdet (Videó)

2019 január 08 - kedd
Évindító sajtóreggelire hívták az újságírókat a megye és a város vezetői. A Zala Megyei Kormányhivatalban tartott hagyományos rendezvényen a 2019-es év meghatározó feladatiról, beruházásairól és gazdaságélénkítő fejlesztéseiről esett szó.

A helyi gazdaság tovább erősítése a legfontosabb cél Zalaegerszegen. 2019-ben több jelentős fejlesztés befejeződik, köztük a 600 milliós munkáshotel, a Keresztury VMK és a Sportcsarnok előtti tér felújítása. Emellett a régóta várt korszerűsítések is elkezdődnek – tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester.

Szintén a végéhez közeledik a kórház modernizálása, ahol a régi, úgynevezett zöld épület avatását márciusra tervezik. 50 százalékos készültségi szinten áll jelenleg a járműipari próbapálya, melyen többen már tesztelnek – mondta Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, majd hozzátette:

2019 az építkezés éve lesz – fogalmazott az eseményen résztvevő dr. Pál Attila. A megyei közgyűlés elnöke szerint alapvető infrastrukturális és turisztikai beruházások valósulnak meg.

A dolgozók munkakörülményeinek javítását szolgálja a kormányhivatal több létesítményének felújítása. Ezekre idén több száz millió forintot fordítanak. A részletekről dr. Sifter Rózsa, Zala megye kormánymegbízottja számolt be.

A megye és a város vezetői megköszönték a sajtó elmúlt évben végzett munkáját és boldog új esztendőt kívántak a sikeres együttműködés jegyében.

V.D./P.V.B.

Tartalom megosztása: