keresés a weboldalon

Exportra ösztönző gazdasági konferenciát tartottak Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Exportra ösztönző gazdasági konferenciát tartottak Zalaegerszegen (Videó)

2014 június 27 - péntek
Zalaegerszeg volt a nyitóállomása annak az országjáró programsorozatnak, amelynek keretein belül exportra ösztönző gazdasági konferenciákat tartanak. A rendezvény célja: megismertetni a hazai vállalkozókat a külpiacra jutási lehetőségekkel, elsősorban a határ menti és a közép-európai térségre koncentrálva.

A térségi gazdasági együttműködésben rejlő lehetőségek kiaknázása érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal stratégiai szövetségben építette ki a Kárpát Régió Üzleti Hálózatot, amelynek irodáit közreműködő szervezetként a területi kamarák üzemeltetik.

Mazzag Ferenc, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a következőket fogalmazta meg a megye kis- és középvállakozásaival kapcsolatban:

Az Osztrák-Magyar Monarchia idején a Kárpát-medence térsége egy önálló gazdasági egység volt. Trianon után ez szétesett és a közép-európai régió kis államok övezete lett, minden állam próbálta a maga gazdasági lehetőségeit kibővíteni több-kevesebb sikerrel – mondta Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere, aki kiemelte a hálózat feladatát és célját:

A hálózat üzletfejlesztési irodákat foglal magában, melyek a Kárpát-medence kis- és középvállalkozásai között hidat képezve segítséget nyújtanak a határokon átívelő kereskedelmi és befektetési kapcsolatok fejlesztésében és építésében.

S.D./P.B.

Tartalom megosztása: