keresés a weboldalon

Ezerszínű smink és hajköltemények

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ezerszínű smink és hajköltemények

2011 április 05 - kedd
Idén az élénk színek és az extravagáns frizurák hódítanak. Legalábbis ezt tudtuk meg a 3. Fodrász és kozmetikus versenyen. A Kamarák Házában rendezett eseményen közel 100 diák vett részt. A megmérettetésre nemcsak Zala megyéből, de Somogyból, Baranyából és a fővárosból is érkeztek jelentkezők.

A fodrászok 7 versenyszámban mérték össze tudásukat. A divathajvágás kategória idén igazán színesre sikeredett. A szivárvány minden színében láthattunk női és férfi hajkölteményeket egyaránt. Tóth Bernadett keszthelyi tanuló férfi modelljénél a vágás vonalát színekkel is hangsúlyozta. – A mai trendet próbálom megvalósítani, világosbarna, sötétbarna, szőke és kék színeket ötvözök egymással.

Idén a tavalyihoz hasonlóan az asszimetrikus frizurák számítanak divatosnak, színekben pedig a lila árnyalatai dominálnak Rákosa Ferencné fodrászmester elárulta a vágástechnikában idén is a Victoria Beckham fazonok dominálnak.

A kozmetikusoknál is kiélezett volt a verseny. Három kategóriában kellett részt venniük.
A tavaszi trend idén a pasztell és matt színek. A versenyzők idén azért, használtak egy kis selyemport a nappali sminkeknél is. Az ajkakra pedig átlátszó, vagy hússzínű szájfények kerültek. Egyre több tehetséges fiatal vesz részt a versenyen. A korábban megyei megmérettetésre, idén már a Dunántúl több városából is érkeztek versenyzők.

Természetesen az Iparkamara jövőre is megrendezi a fodrászok és kozmetikusok versenyét. A helyszínen azonban valószínűleg változtatniuk kell az esemény ugyanis kinőtte a Kamarák Házát.

DZsu

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: