keresés a weboldalon

Ezüst az Aranypartról

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ezüst az Aranypartról

2009 október 01 - csütörtök
A tisztelet és elismerés hangján lehet szólni az ő teljesítményéről, elhivatottságáról. Tüdőátültetés után gyermekkori álmot újra élve küzd a magyar nemzeti színekért, az egészségéért Merth Attila zalaegerszegi röplabdázó.

Az Ausztrália keleti részén fekvő Aranyparton rendezték meg a Szervátültetettek Világjátékát, immáron tizenhetedik alkalommal.

– A kétnapos röplabdás küzdelmek során az olasz, angol, amerikai, argentin válogatottat legyőzve jutottunk a döntőbe, ahol aztán Hollandia csapatával néztünk farkasszemet. Az utolsó pontig kiélezett mérkőzésen válogatottunk végül ezüstérmet szerzett – mondta el Merth Attila.

– Az ép versenyzőkhöz hasonlóan a szervátültetett sportolóknál is rendszeres doppingellenőrzéseket tartanak. A beültetett szerv kilökődését megakadályozó speciális szteroidok szervezetbeli jelenléte miatt itt senkit sem sújtanak büntető szankciókkal, hiszen azokat egész életünkben szednünk kell.

– Az idei évben mindenhonnan az influenza újabb és újabb fertőző vírustörzseiről hallani. Vajon befolyásolta-e az utazást, hiszen több repülőteret is érintettek az Ausztráliáig való hosszú utazás során?

– A H1N1 vírus miatt mindegyik reptéren kisebb-nagyobb mértékben próbálták szűrni a fertőzött személyeket. A csapatunkból senki sem mutatott a fertőzésre utaló tüneteket, pedig a fent említett új szerv kilökődését gátló szer bizony alacsonyabb szinten tartja a szervátültetett sportolók immunrendszerének védekező szintjét.

Merth Attila Attila edzéseit a zalaegerszegi röplabdásokkal együtt végzi, világversenyek előtt pedig közös edzőtáborozás segíti a nemzeti röplabda válogatott felkészülését. Attilának jó egészséget és további sportsikereket kívánunk!

Tartalom megosztása: