keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Ezüst diploma Egerszegnek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ezüst diploma Egerszegnek

2006 szeptember 28 - csütörtök
A Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben kiváló településszépítő munkájáért Zalaegerszeg városa ezüst diplomát kapott. Az Egerben átvett elismerésről sajtótájékoztató keretében számoltak be a polgármesteri hivatalban.

A 3 ezer 2000 magyarországi településből 405-en neveztek be a Virágos Magyarországért versenybe, és mint elhangzott, a díjazottak közé tartozni öröm a város számára. Zalaegerszegen a zöldfelület gazdálkodásra, parkfenntartásra fordított összeg jelentősen nőtt az elmúlt években, közel 100 milliós nagyságrendről van szó. Elhangzott: sajnos a megrongált utcabútorok, parkok, az ellopott virágok pótlása sokba kerül, ha a vandálok utáni felújításokra nem kellene milliókat költeni, még több pénz jutna a város szépítésére, virágosítására.

A pályázat kiírásánál figyelembe vették a lakossági összefogást, a helyi versenyek számát, a magyar virágfajták felhasználását, az önkormányzati hozzájárulást és a zöldterületi infrastrurktúrát az adott településen. A sajtótájékoztatón kiemelték a Városgazdálkodási Kft. szerepét, a cég a mozgatórugója, szervezője a városszépítési munkának. Komoly szakembergárda áll rendelkezésre, munkájukat dicséret illeti. Elhangzott az is, hogy az állami fenntartású, állami kezelésben lévő területek elhanyagoltabbak, gondozatlanabbak, mint az önkormányzathoz tartozók. (Zala-Lap Kft., V. Zs.)

Tartalom megosztása: