keresés a weboldalon

Fakanál helyett kapuskesztyű

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fakanál helyett kapuskesztyű

2004 szeptember 16 - csütörtök
Régóta nincs saját nevelésű kapusa a ZTE labdarúgócsapatának. Utoljára Huszár Imre védte egerszegi neveltként a kék-fehérek hálóját. A hosszú böjt után úgy néz ki, hogy ismét lehet majd saját nevelésű kapusa a kék-fehéreknek. Tamás Gyula kapusedző a ZTE utánpótlásában Pogacsics Krisztián személyében talált egy tehetséget, akivel elkezdett komolyan foglalkozni.

– Általános iskolában ismerkedtem meg a labdarúgással – kezdte a beszélgetést . – Gyakran részt vettem a ZTE-nél nyáron megrendezett focitáborokban. Csatárként kezdtem, de asztmás voltam, ezért beállítottak a kapuba, és ottragadtam. Szerencsére gyorsan megbarátkoztam a „portás” poszttal. Köszönhettem ezt edzőimnek is, akik segítettek.
– Egyelőre még csak tehetség vagy, ám civilben szakács. Mi szeretnél inkább lenni, jó szakács, vagy jó kapus?
– Az utóbbira voksolnék. Tény, hogy elég magasak a követelmények a szakács szakmában, de az Arany Bárányban, ahol dolgozom, jól érzem magam. A fakanalat azért szívesen felcserélném a kapuskesztyűre. Nagyon sokat köszönhetek Tamás Gyulának. amióta Gyuszi bácsi a ZTE kapusedzője, sokat fejlődtem. Szeretnék idővel az első csapat keretébe bekerülni, amihez szerencse is kell. Például, ha az előttem lévő két nagyszerű kapus – Varga Zoltán és Bardi Gábor – eligazol, vagy megsérül. Természetesen az utóbbit nem kívánom nekik. Addig is igyekszem szorgalmasan dolgozni. Adok magamnak még két évet, hogy közelebb kerüljek a felnőttcsapathoz. Jó lenne arra már legalább a ZTE második számú kapusának lenni, bemutatkozni egy Magyar Kupa-mérkőzésen NB III-as, vagy másodosztályú csapat ellen.
– Mik az erényeid, gyengéid?
– Amikor Gyuszi bácsi a ZTE-hez került, azt mondta, hogy a bal oldalamra úgy vetődök, mint egy kecske. Rajtam is maradt, azóta mindenki így szólít, de nem haragszom érte. A beívelések terén is van még pótolnivalóm. Sőt, Gyula bácsi szerint túl csendes vagyok a kapuban, jobban kell(ene) irányítanom a társakat. Fizikálisan is sokat kell még fejlődnöm. Pár kilót még szeretnék felszedni. A magasságommal nincs gond, 186 centi vagyok, de még nőni szeretnék. A 74 kilóm viszont még kevés ehhez a poszthoz.
– Terveid?
– Szeretnék minél előbb bekerülni az utánpótlás-válogatottba. Már voltam a korosztályom felmérésén központi táborban. Későbbi terveim között szerepel, hogy két-három éven belül szeretnénk a ZTE szerződtetett játékosa lenni.
– Amikor ide kerültem, azt ígértem, hogy egy kapusiskolát létrehozok a ZTE-nél – folytatta Tamás Gyula. – A ZTE utánpótlását átnézve figyeltem fel Krisztiánra. Tehetséges fiúnak tartom, ezért hoztam fel az első csapat keretéhez. Ha lesz kitartása, és szorgalmasan dolgozik, két-három éven belül megoldhatja a ZTE kapusgondját. Csak rajta múlik, hogy ne csak tehetség maradjon, hanem beváltsa a hozzá fűzött reményeket.

Tartalom megosztása: