keresés a weboldalon

Fánky Fesztivál (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fánky Fesztivál (Videó)

2018 február 14 - szerda
Húshagyókeddi Fánky Fesztivált tartottak Zalaegerszegen. A télriasztó rendezvény jótékonysági bevételével idén is a szervező Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesületét támogatták.

Alig néhány összetevő, és kész a fánk. A télvégi időszak hagyományos étele kedden délután is népszerűnek bizonyult. Az árusító csapatok összességében mintegy háromezer darabbal készültek – tudtuk meg Dublecz Ferencnétől, a Megyeházi Nyugdíjas Klub vezetőjétől, illetve Mateisz Rolandtól, a Hungast területi vezetőjétől.

 

A hároméves múltra visszatekintő fesztivál beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A havaseső ezúttal sem riasztotta el a résztvevőket – mondta Velkey Péter, a Fánky Fesztivál ötletgazdája.

A vendégek elé kerülő kínálatról idén hét csapat gondoskodott. A jótékonysági akción valamivel több, mint 332 ezer forint gyűlt össze. Az összeget az 51 családot tömörítő egyesület kapja meg – tájékoztatott Ruisz Cecília, a Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesületének elnöke.

A tavaszváró programot a hagyományok szerint most is jelmezes felvonulás színesítette. A polgármester honvéd katonának, míg Vigh László országgyűlési képviselő varázslónak öltözött.

Sz.É./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: