keresés a weboldalon

Farsang a Mindszenty iskolában (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Farsang a Mindszenty iskolában (Diákújság pályázat)

2012 február 15 - szerda
A farsang napja iskolánkban idén 2012. február 10-re, péntekre esett. A diákönkormányzat által kigondolt téma ebben az évben „A zene mindenkié” volt. Ehhez kapcsolódóan kellett az osztályoknak mókás, látványos előadással készülniük. Mindenki lázas előkészületben volt napok, hetek óta.

Mi is hosszú ideje készültünk az osztállyal a farsangra. Sok próba és bonyodalom után végre készen álltunk a fellépésre. Még délelőtt is elpróbáltuk a táncunkat. A jelmezeket saját magunk találtuk ki, és készítettük elő.

A tanórák után az előre elkészített dekorációval feldíszítettük a tornatermet. Színes lufikat, hosszú szerpentineket, füzéreket aggattunk a falra és a színpad köré. Általunk alkotott farsangi álarcok is hangulatosabbá tették a rendezvény helyszínét.

Amikor ezzel végeztünk, felmentünk a termünkbe, jelmezekbe öltöztünk. Mikor visszaérkeztünk a zsűri tagjai és az osztályok többsége már elfoglalta a helyét. Kis idő múlva kezdetét vette a buli. Először az 5.a lépett fel, majd jöttek sorba az a-s osztályok látványosabbnál látványosabb produkcióikkal. Ötletekben nem volt hiány, a közönség nagyon jól szórakozott.

Végre mi következtünk. A Balatoni láz című dalra táncoltunk, a koreográfiát közösen találtuk ki. Az osztály minden tanulója részt vett az előadásban. A műsorszám végén a nézők nagy örömére cukorkákat szórtunk közéjük a színpadról. Lett is felfordulás, mozgolódás!

Miután a többiek is bemutatkoztak, a zsűri hosszas tanakodás után meghozta döntését. Mi „A legtöbb embert megmozgató előadás” díját kaptuk. A jutalom pedig egy méretes Zalakocka torta volt.

A program végeztével felmentünk az osztályunkba. Megettük a tortát és a süteményeket, ropogtatnivalókat. Utána bújócskáztunk, majd lementünk az aulába karaokézni. Az osztály egy része az öltözőben „Felelsz vagy mersz?”-játékot játszott a farsang befejezéséig.

Én nagyon jól éreztem magam ezen a délután és estén, szerintem mások is örömmel töltötték itt a szabadidejüket.

Regényi Dorka 5.b
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: