keresés a weboldalon

Farsang (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Farsang (Diákújság pályázat)

2012 május 11 - péntek
Január végétől, a bizonyítványosztás után, minden diák izgatottan kezdett készülődni a farsangra. Ebben az évben is mindenki ötletes jelmezbe bújt, a nagyobbak még izgalmas, rövid műsorszámmal is készültek, melyben megvalósíthatták álmaikat.

A farsangot színjátszósaink indították el, egy fantasztikus előadással. Ezután alsósaink saját ötletű jelmezbe bújtak, és így vonultak színpadra. Voltak, akik otthon szüleik segítségével készítették el saját jelmezüket. A 4. osztályosok úgy érezték, hogy ők már nagyok a jelmezes felvonuláshoz, így ők is külön produkcióval készültek, mint a nagyok. Az egyik osztály egy Pom-pom produkcióval kápráztatott el bennünket, a másik osztály pedig egy cirkuszi mutatvánnyal.

A kicsik után léptek színpadra a felsősök, köztük láthattunk táncoló könyvtárat, színes történelmi kaleidoszkópot, cowboyokat, szürke egereket, matrózokat, a Boney M és az Abba énekeseit, valamint egy pizsamapartit. Az osztályok osztályfőnökeikkel együtt szerepeltek, ettől még izgalmasabbak a műsorszámok.

A jelmezes felvonulás után, húshagyó kedd lévén, minden osztály fánkot kapott, amit az osztálytermükben fogyaszthattak el. A produkciók után a zsűri tagjai elvonultak, a diákok, pedig nagyon izgatottan várták az eredményt. Az alsós jelmezverseny helyezettjei, csokit kaptak, míg a felsős produkciók helyezettjei finom tortákat. A farsangi programok után osztály bulikat rendeztünk, ahol a jó zene, az enni – és innivalók biztosították a jó hangulatot.

Remélem a jövő évi farsang is ilyen jó hangulatú lesz!

Huszics Anita 8.a
Öveges József ÁMK

Tartalom megosztása: