keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Február 15-ig lehet jelentkezni felsőoktatási intézményekbe (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Február 15-ig lehet jelentkezni felsőoktatási intézményekbe (Videó)

2011 február 10 - csütörtök
Alig egy hetük maradt azoknak, akik felsőoktatási intézményekbe szeretnének jelentkezni. A felvételi adatlapokat február 15-ig kell postai, illetve elektronikus úton eljuttatni az Országos Felnőttoktatási Információs Központba. Idén 9000 forintba kerül a felvételi eljárás. Ezért 3 helyet lehet megjelölni. A diákok zöme, ahogy minden évben, az idén is az utolsó pillanatra hagyja a papírok feladását.

A Kölcsey Gimnáziumban évről évre majdnem 100%-os a felsőoktatásba felvételt nyert diákok aránya. Az iskolák zömében már szeptembertől elkezdik a tanulók felkészítését, hogy zökkenőmentesen vehessenek részt a felvételi eljárásban. A 13.b osztályt magyar órájukon leptük meg. Ezúttal Kosztolányi Dezső Édes Annájáról tanultak a fiatalok. Megkérdezésünkre elmondták, mindegyikük beadja a jelentkezését legalább egy felsőoktatási intézménybe. Ezt azonban közülük egyelőre még csak egy diák tette meg. Bár jövőjükről határozott elképzeléseik vannak, a papírok kitöltését ők is az utolsó pillanatra hagyják.

A jelentkezéseket be lehet adni papír alapon és elektronikus úton is. A tapasztalatok szerint a többség egyelőre ragaszkodik a postai feladáshoz. Érdemes azonban nyitottnak lenni az e-felvételire is, így a hibás kitöltés mindenesetben elkerülhető, a rendszer ugyanis automatikusan kiszűri azokat. A felvételi eljárásban idén összesen 53 450 államilag támogatott hallgatót vehetnek fel a felsőoktatási intézmények. A beadási határidő február 15.

DZsu/E.K.

Tartalom megosztása: