keresés a weboldalon

Februárban kezdődik a stadion rekonstrukciója (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Februárban kezdődik a stadion rekonstrukciója (Videó)

2016 január 27 - szerda
Rövidesen elnyerheti végleges formáját a zalaegerszegi városi stadion, miután az önkormányzat szerdán hivatalosan is átadta a munkaterületet a kivitelezésért felelős cégnek. A beruházásért egy helyi vállalat, a ZÁÉV ZTE Stadion Konzorcium felel majd. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.

Az új aréna alapkövét még 2002-ben rakták le. Az akkori modernizálásnak köszönhetően a keleti, a nyugati és a déli lelátó is teljesen megújult. Az északi nézőtér átalakítására azonban ez idáig nem nyílt lehetőség. Most egy jelentős állami támogatásnak köszönhetően elkészülhet a stadion – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

A sajtótájékoztatón Vigh László utalt arra, hogy a kormány kiemelten fontosnak tartja a sportlétesítmények fejlesztését. Az országgyűlési képviselő szerint nem csak a város, hanem a megye érdeke is, hogy Zalaegerszegnek hosszú távon eredményes futballcsapata legyen.

Az egyesületnél a másfél évvel ezelőtti tulajdonosváltás óta több beruházás indult. A gyepszőnyeg cseréje mellett nemrég a kiszolgáló egységek is megújultak – emelte ki Végh Gábor, a ZTE FC többségi tulajdonosa.

A munkálatok február közepén kezdődnek, és várhatóan decemberben fejeződnek be. Ezután egy olyan 8000 férőhelyes stadiont vehetnek majd birtokukba a szurkolók, amely minden tekintetben megfelel a Magyar Labdarúgó Szövetség előírásainak.

K.Zs./Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: