keresés a weboldalon

„Fehova”

Zalaegerszeg címer
Hírek

„Fehova”

2013 április 04 - csütörtök
Apával és két vadász barátjával elmentünk Budapestre a fegyver-, horgász- és vadászkiállításra. Egy hatalmas nagy csarnokot rendeztek be, ahova még terepjárókkal, quadokkal is be lehetett járni.

Nagyon sok fegyvert láttunk, meg is lehetett őket vásárolni. Szép, kereső távcsöveket is kiállítottak, jobbnál jobb famarkolatra erősített céltávcsövek vártak ránk, hogy kipróbáljuk őket. Nekem ezek közül a világítópontos tetszett a legjobban.

A soron továbbhaladva vízhatlan kabátokat, kalapokat, nadrágokat, vadászkürtöket láthattunk. A csarnok közepére érve hatalmas kitömött afrikai állatok néztek ránk.

A legkülönlegesebb volt köztük a hiéna, a gepárd, a gnú, a kafferbivaly, a nyársasantilop, az oroszlán és a kudu. A hazai erdőkben található ismerős állatokkal – őzzel, szarvassal, vaddisznóval, rókával – is találkoztunk.  A madarak közül a legszebb a szajkó, a holló és a vetési varjú volt.

Ennyi látnivaló után megéheztünk, ezért elmentünk ebédelni, apával egy hatalmas csülköt megettünk. Vásároltunk ajándékokat is a család többi tagjának, anyának egy kötényt, a húgomnak egy csontból készült karkötőt vettünk.

Közben a hangosbemondón hallottuk, hogy kezdődik az íjászverseny és a solymászbemutató. Nagyon tetszett mindkettő.

Ezután az izgalmas nap után kicsit fáradtan indultunk haza.

Lakat Olivér 3.a
Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskola

Tartalom megosztása: