keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Fejlesztenék az Art mozit

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fejlesztenék az Art mozit

2006 április 13 - csütörtök
A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma az idei évben is meghirdette az Art mozi hálózat fejlesztését célzó pályázatát, melyen az egerszegi önkormányzat is részt vesz.

Jelenleg az Art mozi a Széchenyi tér 4-6 szám alatt működik, az ingatlan a város tulajdona, ezért az állagmegóvása, illetve felújítása az önkormányzat kötelezettsége.  A művész mozi a város kulturális életében jelentős értéket képvisel, mert szerepét semmilyen más zalaegerszegi vetítőterem nem pótolhatja.
A fejlesztés három cél megvalósítását célozza: a földszinti vizesblokk felújítását, az emeleti vetítőterem és a nagyterem páholyának akadálymentes megközelíthetőségét, illetve korszerűsíteni kellene a vetítőberendezéseket is.

A kiírás értelmében a projektek támogatásának felső határa 20 millió forint és ez a teljes költség legfeljebb 75 százaléka lehet. Bár a tervezett felújítás költségvetését még pontosan nem lehet tudni, a város közgyűlése úgy döntött, a 15 millió forintot támogatási igény mellé vállalja az 5 millió forint önrészt. A pályázatot április végén adja be az önkormányzat. (Zala-Lap Kft., V. Zs.)

Tartalom megosztása: