keresés a weboldalon

Fejlesztenek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fejlesztenek (Videó)

2018 március 01 - csütörtök
Újabb nagyberuházást indít a Zalaco Zrt. Zalaegerszegen- jelentették be ma délelőtt Budapesten. Ehhez a 4 milliárdos fejlesztéshez a kormány több, mint 800 millió ft vissza nem térítendő támogatást biztosít.

A Zalaco Zrt. Zalaegerszegi központtal – Pest megye és Budapest kivételével- az egész Dunántúl területén dolgozik. Zala, Vas, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyében 60 saját kiskereskedelmi üzletet is működtet, s ennek megfelelően közel félezer embert foglalkoztat. Berta László, a Zalaco Zrt. vezérigazgatója örömmel számoltak be arról, hogy a tavalyi árbevétel meghaladta a 7 milliárd forintot.

Az új üzem építésével – az ígéretek szerint- közel háromszorosára nő a cég termelékenysége, 2020-ra pedig további 150 fővel növelik a dolgozói létszámot. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter rámutatott: a nemzetközi vállalatok és az erős magyar középvállalati réteg együttesen biztosítani tudja, hogy a magyar gazdaság növekedése tartósan 4 % fölött maradjon a következő időszakban.

Az elmúlt időszakban több fejlesztés indult a zalai megyeszékhelyen, melynek következtében új munkahelyek jöttek létre – emlékeztetett Vigh László országgyűlési képviselő.

Balaicz Zoltán polgármester szerint ez a beruházás is hozzájárul a munkanélküliség csökkenéséhez.

Ennek a tervnek lesz része Zalaegerszegen a megépülő 1500 négyzetméteres raktár és két, összesen 2500 négyzetméternyi termelőcsarnok.

N.D./P.V.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: