keresés a weboldalon

Fejlesztés – Elkezdték a szennyvízhálózat rendbetételét a Köztársaság útján

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fejlesztés – Elkezdték a szennyvízhálózat rendbetételét a Köztársaság útján

2024 március 20 - szerda
Elkezdték a szennyvízhálózat rendbetételét a Köztársaság útján, amit korszerű, csőbéléses technológiával újítanak fel. A munkálatok ideje alatt az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásokra kell számítani. A beruházás mintegy 200 millió forintból valósul meg.

A közel ötvenéves rendszerre ráfért a felújítás. A vezetékek fala elkopott, a csatornába talajvíz szivárgott, illetve a környéken lakók többször jelentettek dugulást. A szakemberek kamerás vizsgálata is megerősítette, hogy a korszerűsítés mára már időszerűvé vált. Mindez azért is aktuális, mert nyáron ugyanitt folytatódnak a felszíni munkálatok.

A rekonstrukciót olyan korszerű technológiával végzik, melynek köszönhetően nem kell felbontani az utat. Egy cső levezetése után a csatornát hő hatására keményedő lágy béléssel bélelik, így a kivitelezés időtartama negyedére csökken. Mintegy 400 méteren összesen 18 aknát újítanak fel. A munkálatok a Hegyalja és A Jászai, illetve a Fejér György és az Átalszegett utca közötti szakaszokat érintik. Ezeken a részeken forgalomkorlátozásokat vezettek be.

A Fejér György és az Átalszegett utca közötti szakaszon fél pályán haladhat a forgalom. A városvezetés arra kéri a Kertvárosban közlekedőket, hogy a rekonstrukció idején kerüljék el a Köztársaság útját. Alternatív megoldásként a párhuzamos, azaz a Hegyalja, az Erdész vagy az Átalszegett utcákon tudnak haladni. Március 29-én, a kivitelezés befejezésekor a forgalomkorlátozások is megszűnnek.

Képgaléria

S.A./G.Zs.

Fotó: Seres Péter


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: