keresés a weboldalon

Fejlesztés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fejlesztés (Videó)

2016 április 01 - péntek
Nyolcvanmilliárd forintot fordít a kormány idén a bölcsődék és az óvodák korszerűsítésére – jelentette be a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön. Zalaegerszeg közintézményei ebből a forrásból közel 1 milliárd forintot kapnak, így a jövőben jelentős fejlesztések várhatók a megyeszékhelyen.

1885-ben építették az Andráshidai óvodát. A falai már repedeznek. Az intézmény helyiségei is rossz állapotban vannak. A falak rendszeresen átáznak és az ablak is megsüllyedt – mondta Novák Piroska, az Andráshidai Óvoda vezetője. A kormány támogatásának köszönhetően most 360 millió forintból újat építenek.


Emellett több óvoda és bölcsőde is megújul a városban. A kormányzati támogatás célja, hogy segítse a szülők munkába állását, támogassa a családokat és javítsa a kisgyermekek esélyegyenlőségét. A bölcsődei ellátásra Zalaegerszegen is egyre nagyobb az igény.

Zalaegerszeg önkormányzata az állami támogatásból – Az andráshidai óvoda felépítése mellett – további 290 millió forintot a bölcsődék, 279 milliót pedig az óvodák fejlesztésére fordít – tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester.


A felújítás keretéről az áprilisi közgyűlés dönt. A nemzetgazdasági tárca tavaly kiírt kapacitásbővítést szolgáló pályázata összesen 66 településen több mint 2000 új óvodai hely kialakítását teszi lehetővé.

DZsu/T.S.

Tartalom megosztása: