keresés a weboldalon

Felavatták a ZMT Hungary Kft. két új gépsorát

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felavatták a ZMT Hungary Kft. két új gépsorát

2023 november 29 - szerda
Felavatták a ZMT Hungary Kft. két új gépsorát, melynek beszerzése 350 ezer euróba került. A berendezésekkel hetente akár 8500 szett alkatrészt is tudnak gyártani, ami évente 1,3-1,4 millió euró árbevételt jelent a vállalkozás számára.

A nyitóünnepség résztvevőit Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte. Mint fogalmazott, a ZMT Hungary eredményes működése jól illeszkedik Zalaegerszeg gazdaságfejlesztési programjához.

A vármegyeszékhelyi vállalkozás két éve gyárt alkatrészeket az autóipar számára. Ezért 2021 nyarán új gépekkel szerelték fel az üzemet. Ezt a berendezést, illetve a most átadott gépsorokat is Balaicz Zoltán hozta működésbe.

A kft-nél száz embert foglalkoztatnak, akik közül 25-en a Malom utcai üzemben dolgoznak. Itt a létszám a beruházásnak köszönhetőn hattal bővül. Emellett a képzésre is nagy gondot fordítanak. A tervek szerint a Zalaegerszegi Szakképzési Centrummal kötnek együttműködési megállapodást.

A középiskolások duális képzésen tanulhatják meg az alapokat, később pedig munkavállalóként csatlakozhatnak a céghez. Ehhez minden feltétel adott, amit az is jelez, hogy a ZMT Hungary elnyerte a „2023-as év Felelős foglalkoztatója” Fiatalokért különdíjat.

K.I./I.G.

Fotó: Seres Péter

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: