keresés a weboldalon

Fejlesztések a Hock János úton

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fejlesztések a Hock János úton

2011 február 22 - kedd
Gőzerővel folynak a munkák a városból kifelé vezető, Hock János út melletti területen a szabadidőközponttal szemben. Másfél éve kezdődött el az út szélesítésének, a csomópont kiépítésének tervezési folyamata. Jelenleg az önkormányzat által megvásárolt 4-5 ingatlan elbontásán dolgoznak.

Az útépítésre azért van szükség, mert a környéken található ipari és kereskedelmi üzletek nagy kamionforgalmat bonyolítanak, ezáltal biztonságosabb lehet a közlekedés. A tervek szerint új forgalmi csomópontot építenek. A munkákhoz az Új Magyarország Fejlesztési Tervben nyert pályázati pénzt az önkormányzat. 75%-ot finanszíroz a program.

– Új négysávos csomópont lesz, amit alákábeleznek, és plusz forrás esetén jelzőlámpás rendszerben működik majd. A bekerülési összeg meghaladja a 170 millió forintot. Ebből új forgalmi sávok, buszmegállók és járdák épülnek a Bíbor utca és a Hock János utca irányába is – részletezte Kámán István, az önkormányzat útépítési és közlekedési csoportjának vezetője.

A munkálatokat a Magyar Közút Kht-val közösen koordinálja az önkormányzat. Az útkorrekciót sikeres közbeszerzési eljárás esetén júliusban kezdik el. Nyáron tehát forgalomkorlátozásra kell számítaniuk az autósoknak. A közlekedőket rövid időre Gébárt felé terelik majd.

-hozsu-

Tartalom megosztása: