keresés a weboldalon

Fejlesztések a Munkácsyban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fejlesztések a Munkácsyban

2007 január 16 - kedd
Sikeresen szerepelt a Ganz-Munkácsy-iskola a 2006-os decentralizált szakképzési pályázaton, melynek eredményeként több korszerű eszközt is vásároltak a Munkácsy-tagiskola tanműhelyébe. A diákok már „élesben” is kipróbálhatták az új berendezéseket, s ezt követően naponta használják majd a gyakorlati képzésük során.

A modern gépek vásárlására mintegy 6,6 millió forintot költöttek, melyből közel 4,8 millió forintot pályázaton sikerült elnyerni. Összesen kilenc új berendezéssel bővült az intézmény eszközállománya, három ötvözött, rozsdamentes acélok, valamint alumínium hegesztésére alkalmas hegesztőberendezéssel, és hat darab bevont, elektródás kézi ívhegesztővel. Horváth József szakképzési igazgatóhelyettestől megtudtuk: a gépeket a szerkezetlakatos, a szerszámkészítő, a vezérlés- és szabályozástechnikai, a mechatronikai technikus, valamint a karosszérialakatos tanulók használják. Az iskola tanműhelye több mint harminc esztendeje működik, s eddig összesen egyszer hajtottak végre itt korszerűsítést, ezért nagy öröm, hogy most több korszerű eszköz is a diákok rendelkezésére áll.

A szakképzési igazgatóhelyettes elmondta, az iparban szintén ezeket a berendezéseket használják, ezért nagy előny, hogy a fiatalok már az iskolában megismerkednek alkalmazásukkal, hiszen későbbi munkájuk során nem okoz majd gondot számukra ezek kezelése.
Az eszközök ünnepélyes átadóján Baján Antal, a Ganz-Munkácsy-iskola igazgatója kiemelte: képzéseiket és fejlesztéseiket folyamatosan a munkaerő-piaci mozgásokhoz igazítják, s ennek szellemében döntöttek a hegesztőberendezések megvásárlása mellett, bízva abban, hogy sok diák tesz majd szert a mindennapok során is alkalmazható ismeretekre. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: