keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Fejlesztések támogatásból

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fejlesztések támogatásból

2006 május 10 - szerda
A Ganz-iskolában az intézményt támogató cégek képviselőinek tartottak tájékoztatót a Koller Nándor-teremben, ahol az iskola számára biztosított szakképzési hozzájárulásból megvalósuló fejlesztéseket mutatták be a vendégeknek.

Az összejövetelen Baján Antal, a Ganz-Munkácsy-iskola igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Elmondta: több mint száz cég támogatja intézményüket, akik segítségével folyamatos fejlesztéseket tudnak megvalósítani. A Ganz- Munkácsyban színvonalas szakképzést szeretnének kínálni, melyhez az igazgató szerint a technikai és a személyi feltételek is adottak. Az intézménynek az országosan tapasztalható csökkenő gyermeklétszám ellenére nincsenek beiskolázási gondjai, idén például százzal több fiatal jelentkezett, mint amennyit fel tudnak venni. Örömteli, hogy a hiányszakmák iránt is egyre nagyobb az érdeklődés, melyet jól bizonyít, hogy az ősszel induló gépészeti szakmacsoportok osztálylétszámai ugyancsak beteltek.

Elhangzott, az iskola 2005-ben 32 millió forintnyi szakképzési hozzájárulást kapott a támogató cégektől, s ebből, valamint a különböző pályázatokon elnyert pénzösszegekből mintegy 75 millió forintos fejlesztést hajtottak végre az iskolában. A támogatások jelentős részét a közlekedésgépészet, valamint a mechatronika szak feltételrendszerének modernizálására fordították, de komoly összeget különítettek el az intézmény tanműhelyének átszervezésére. Emellett komoly informatikai és számítástechnikai fejlesztést hajtottak végre az iskolában a tavalyi évben, de hozzákezdtek két új idegen nyelvi terem kialakításához a Munkácsy-tagintézményben.

Tartalom megosztása: