keresés a weboldalon

Fejlesztették az Űrhajós Bölcsődét

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fejlesztették az Űrhajós Bölcsődét

2023 november 29 - szerda
Újabb fejlesztéseket adtak át az Űrhajós Bölcsődében. Az elmúlt három évben homokozókat és törölközőtartókat cseréltek le, új hűtőgépet és mosógépet szereztek be, valamint felújították a kerítést és a párakaput. Emellett az intézmény udvara három új fával gazdagodott.

A raktárban található tejes és a konyhai ételmintás hűtőt újakra és energiatakarékosabbakra cserélték. A mosógép is modernebb, alacsonyabb fogyasztású, ami gazdaságilag is előnyös az intézmény számára. Amint az a tájékoztatón elhangzott, a mostani egy korábban megkezdett fejlesztéssorozat folytatása.

Tavaly az épület két részlegében kicserélték a töröközőtartókat, s az elavult párakaput is felújították. Az önkormányzat kiemelt jelentőségűnek tartja az oktatási-nevelési intézmények folyamatos fejlesztését.

A bölcsődében fontos szerepet kap a környezettudatosságra nevelés. Ennek megfelelően új fák ültetésével biztosítják az udvaron a természetes árnyékolást. Ezek mindegyikének más-más fantázianeve van. A szeretet- és a mosolyfa után ma cumifát telepítettek.

A szeretetfára az intézmény dolgozói apró szíveket akasztottak, melyeken a bölcsődébe járó 85 gyermek monogramja és jele szerepel. A családok hazafelé menet megkereshetik a saját szívüket, és hazavihetik magukkal.

S.A./I.G.

Fotó: Seres Péter

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: