keresés a weboldalon

Fejlesztik a Göcseji Falumúzeumot (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fejlesztik a Göcseji Falumúzeumot (Videó)

2015 július 23 - csütörtök
Új, eddig még hiányzó lakóépületekkel bővítik a Göcseji Falumúzeumot. Ez áll abban a fejlesztési stratégiában, amit több százmillió forintból valósítanak meg 2024-ig. Ennek köszönhetően a Skanzen megfelel majd a legújabb turisztikai elvárásoknak. A koncepcióról két napon át tanácskoztak neves szakemberek Zalaegerszegen. A rendezvényt Tolvaj Márta, alpolgármester nyitotta meg.

Lakóházak, istállók, pajták, szőlőhegyi pincék, fatemplom és pálinkafőző kunyhó: 40 különböző épületből és több száz berendezési tárgyból áll a Göcseji Falumúzeum. A gyűjteményt élővé kívánják tenni, egyebek mellett oly módon, hogy a jövőben interaktív programokat kínálnak majd az ide látogatóknak – hangsúlyozta Kaján Imre, a Göcseji Múzeum igazgatója.

Erről hat szabadtéri gyűjtemény szakemberei értekeztek a napokban. A hagyományőrzők üdvözölték a terveket, köztük Fekete György a Magyar Művészeti Akadémia elnöke.

Például azt, hogy a jövőben etno kalandparkot, öko építészeti bemutatóhelyet és szakmai fejlesztési területet alakítanak ki. Emellett egy csárdával, rendezvénypajtával és új fogadó létesítménnyel gazdagodik a Skanzen.

M.Zs./E.K.

Fotó: gocsejiskanzen.hu

Tartalom megosztása: