keresés a weboldalon

Fejlesztik a közösségi közlekedést (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fejlesztik a közösségi közlekedést (Videó)

2015 január 22 - csütörtök
Fejlesztik az utastájékoztatást és a forgalomirányítási rendszereket a megyeszékhelyen. Zalaegerszeg önkormányzata 2013-ban nyert mintegy 300 millió forintnyi támogatást a közösségi közlekedés fejlesztésére. A pályázat egyik utolsó eleme egy korszerű utastájékoztató rendszer kiépítése.

Zalaegerszeg együttműködésben pályázott Győr önkormányzatával, valamint a Vasi Volán Zrt-vel, hogy a fejlesztéseket összehangolva valósítsák meg. A cél az volt, hogy az utazás a helyijáratokon kényelmesebb és a kor követelményeinek megfelelő legyen. A beruházás Zalaegerszegen már több helyen megvalósult: akadálymentesítettek 6 buszöbölt, illetve a pályaudvart is. A pályázat egyik utolsó elemeként az utastájékoztató rendszert fejlesztik, amely a lakosok mindennapi közlekedésére is hatással lesz – emelte ki Balaicz Zoltán polgármester.

A megyeszékhelyen korszerűsítik a forgalomirányítási rendszereket is. Egy fedélzeti számítógépet telepítenek a buszokra, amelyekkel lehetőség nyílik a „zöld út kérő” rendszer bevezetésére is. A munkálatokat a T-Systems Zrt végzi. Farkas Renáta igazgató elmondta: a cég eddig elért eredményei biztosítják, hogy a fejlesztések Zalaegerszegen is sikeresek lesznek.

A sajtótájékoztatón elhangzott még: az újonnan kiépített rendszerek nemcsak az Ökováros, hanem a Smart City programhoz is szervesen kapcsolódnak. A zalaegerszegiek várhatóan kora ősztől használhatják az új szolgáltatásokat.

K.K./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: