keresés a weboldalon

Fékezd magad!

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fékezd magad!

2007 július 03 - kedd
Fékcsikorgás. A csattanás azonban elmarad, helyette csak puffan a bábu – iskolás gyermekek felnőtt oktató segítségével éppen a fékút és féktávolság fizikai törvényszerűségét gyakorolják a Magyar Autóklub (MAK) Biztonságosan közlekedni egy életúton elnevezésű, országos rendezvényén, amely mától két héten át Zalaegerszegen (a Tesco parkolójában) tartózkodik.

A közlekedés biztonságának javítása jegyében fogant a program, amely interaktív tájékoztatási eszközökkel felszerelt kamionnal és egy gyakorlópályával 2006-ban 16 városba, idén pedig húsz városba látogat el azzal a céllal, hogy elméleti és gyakorlati oktatást nyújtson a várandós kismamáknak, az óvodásoknak, az iskolásoknak, a felnőtteknek, egyszóval mindenkinek – mondta Berta András, a MAK Nyugat-dunántúli Regionális Szervezetének elnöke a rendezvény ünnepélyes megnyitóján.

Dr. Gyimesi Endre polgármester az Országos Baleset-megelőzési Bizottság által is támogatott programot méltatva hangsúlyozta, mindenkire – legyen az gyermek, vagy felnőtt – vonatkozik, hogy tolarencia, egymásra figyelés, szabályok ismerete nélkül nincs biztonságos közlekedés.

Dr. Nemes Zoltán megyei rendőrfőkapitány elmondta, a program célja egybeesik a megyei baleset-megelőzési bizottság szándékával, miszerint információ-átadással, felvilágosító tevékenységekkel csökkentsék a baleseteket. Kámán János városi rendőrkapitány hozzátette, a Magyar Autóklub baleset-megelőzést szolgáló rendezvénye nagyon aktuális a közúti szerencsétlenségek számának növekedése miatt.

Mit kínál a Biztonságosan közlekedni egy életúton címmel közlekedésbiztonsági program két héten át Zalaegerszegen? A kismamák például tájékoztató anyagokat kaphatnak, amiben a gyógyszerszedésről, a biztonsági öv használatáról olvashatnak. A szülőket, családtagokat felkészítik arra, hogyan tanítsák meg a gyermekeiknek a biztonságos közlekedést.

A felső tagozatos iskolások a Fékezd magad, valamint a Ki a mester két keréken programban gyakorlati ismereteket szerezhetnek, a jogosítvánnyal rendelkezők felfrissíthetik tudásukat az elméleti és gyakorlati továbbképzéseken, illetve speciális vezetéstechnikai berendezéseken gyakorolhatják a csúszós úton vezetés, a fékezés és a kormányzás technikáját. (Zala-Lap Kft., A. L. Z. A.)

Tartalom megosztása: