keresés a weboldalon

Felavatták a felújított és kibővített Kis utcai óvodát (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felavatták a felújított és kibővített Kis utcai óvodát (Videó)

2012 február 29 - szerda
Befejeződött a Kis utcai óvoda felújítása és bővítése. A kivitelezés tavaly júniusban kezdődött és 2011 végére fejeződött be. A beruházás – nagyjából fel-fele arányban – uniós pályázati forrásból és Deák Ferenc Városfejlesztési program keretéből valósulhatott meg. Ezzel a város legnagyobb és legmodernebb óvodai komplexuma jött létre. Az ünnepélyes avatót szerdán tartották.

Már a felújított épületszárny egyik csoportszobájában adtak műsort az ovisok a vendégeknek; az átalakítás során az óvoda nemcsak korszerűbb, hanem 90 négyzetméterrel nagyobb is lett – és gondoltak a mozgássérült és gyengénlátó gyerekekre is.
A bővítésre egyébként az adott lehetőséget, hogy a Fogyatékkal Élők Nappali Intézete új helyre költözött – a Mandulavirág otthonba.

A beruházással befejeződött a város szinte teljes óvodai hálózatának felújítása – mondta az ünnepségen Gyutai Csaba polgármester.

A város az Új Magyarország Regionális Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán 60 millió forintos európai uniós támogatást nyert. Ugyanakkor az önkormányzat – a Deák Ferenc Városépítő Program keretéből – mintegy 59 millió forinttal támogatta a fejlesztést.

A Kis utca óvoda átadásával megszűnik a város első gyermekintézménye, az Ady óvoda – a 120 éves épület már nem alkalmas a korszerű gyermeknevelésre. Az itteni négy csoport szeptemberben költözik át a Kis utcába – ahová így összesen 300 kisgyerek jár majd.

Horváthné Ambrus Mariann, Belvárosi I. sz. Integrált Óvoda vezetője úgy véli: a Kis utcai intézményben a legkorszerűbb körülmények fogadják a gyerekeket, dolgozóik pedig mindent megtesznek azért, hogy jól is érezzék magukat. A csoportokban pedig – az első hallásra nagynak tűnő létszám ellenére is – megteremthető a családias hangulat.

A városban már csak az andráshidai óvoda van rossz állapotban; felújítását -a tervek szerint másfél éven belül – ugyancsak pályázati forrásból kívánja megkezdeni az önkormányzat.
 
yr/CS.M.

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: