keresés a weboldalon

Felavatták a Kossuth utcát

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felavatták a Kossuth utcát

2010 szeptember 04 - szombat
Befejeződött a Kossuth Lajos utca Kisfaludy és Petőfi utca közötti szakaszának burkolatépítési, csapadékvíz-elvezetési, közvilágításai és kertépítési munkálatai. Az útszakaszt ünnepélyes keretek között a múlt héten avatták fel. A beruházás uniós támogatással valósult meg, a projekt nettó költsége közel 64,3 millió forint, ebből a támogatás összege 45 millió.

A kiépült burkolatépítési szakasz hossza 112 méter, 2428 négyzetméter kapott új térburkolatot. Elbontásra került öt darab lámpaoszlop, helyettük hat egyedi öntöttvas lámpaoszlopot szereltek fel. Kialakításra került 347 négyzetméter zöldfelület. Kerékpárút épült és az autók csak egy sávon közlekedhetnek az új szakaszon is, 30 kilométeres sebességkorlátozás mellett.

Az ünnepélyes átadáson – a kivitelezők, tervezők, önkormányzati képviselők jelenlétében – először Gyutai Csaba alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket és hangsúlyozta, élhető, szép belvárosra van szükség Zalaegerszegen, ahol jól érzik magukat az embereket. Egy ilyen tér találkozási pont egy városban, melynek a főutcáján jó sétálni, beszélgetni, vagy éppen kerékpározni.

Az útszakaszon elvégzett munkát Dormán László, a kivitelező konzorcium vezetője, a Hydrocomp Kft. ügyvezető igazgatója jelentette készre dr. Gyimesi Endrének. A polgármester utalt a belvárosi rehabilitációs program megvalósításának körülményeire, a 2007 óta elkészült útszakaszokra, a templom környékének, a Széchenyi térnek a szépítésére, a Kossuth utca forgalomcsillapítására. Mint fogalmazott, a belvárosban megkezdett munka a jövőben folytatódni fog.

Az ünnepség végén dr. Gyimesi Endre, Gyutai Csaba és Dormán László egy hordót gurított végig az átadott, új belvárosi szakaszon.

Zala-Lap, V. Zs. fotó: S. P.

Tartalom megosztása: