keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Felavatták a megújult Art Mozit

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felavatták a megújult Art Mozit

2006 február 23 - csütörtök
„Tudok egy olyan mozit, hogy valami csuda” – idézte Heltai Jenőt dr. Gyimesi Endre polgármester az Ady Mozi kettes termének avató ünnepségén. A régi stúdiómozi immár hivatalosan is Art Mozi lett, a közel 17 millió forintos beruházásnak köszönhetően pedig „csúf békából királykisasszonnyá változott”. Megújult a vetítőgép- és vászon, a fal, a függöny, a padló, ezen kívül új kényelmes székek és széksorok kerültek a terembe. Mintha otthon, karosszékből néznénk a filmet, s ezentúl még az előttünk lévő ülés sem lesz zavaró tényező.

A polgármester szerint, bár megváltoztak az elmúlt évtizedben a mozizási szokások, továbbra is szükség van olyan értéket hordozó intézményekre, melyek nem csak a széles közönség (tömeg)igényeit elégítik ki. Örömteli, hogy Zalaegerszeg központjában van egy olyan hely, ahol a művészfilmek kedvelői kedvükre válogathatnak a jobbnál jobb alkotásokból, immár európai színvonalú környezetben.

Dezsőné Kondor Anita, az intézményt fenntartó Városi Hangverseny és Kiállítóterem igazgatója köszönetét fejezte ki az iránt, hogy részben központi, részben önkormányzat segítséggel megvalósulhatott a beruházás. Az elnyert tíz millió forintos pályázati pénzhez ugyanis a zalaegerszegi önkormányzat tett még hozzá kétszer 3 millió forintot, ezen kívül a Gönczi Ferenc ÁMK és a zsinagóga is „beszállt” egy kisebb összeggel a felújításba.

Az avatóünnepség után a közönség (a nagy érdeklődésre való tekintettel a nagyteremben) Szabó István Rokon című filmjét tekinthette meg. (Zala-Lap Kft. P. P.)

Tartalom megosztása: