keresés a weboldalon

Felavatták a Ruszt József teret (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felavatták a Ruszt József teret (Videó)

2014 május 27 - kedd
Mától Ruszt József nevét viseli a színház előtti tér. A színházalapító, Kossuth díjas rendező 1982 és 88 között igazgatta a Hevesi Sándor Színházat. A teátrum 30 éves évfordulója alkalmából több programmal emlékeztek a legendás művészre.

Ruszt József 1982-ben alapította a Hevesi Sándor Színházat. A zalaegerszegi teátrum megnyitóján 1983-ban mutatták be Madách: Az ember tragédiáját. Húsz évvel később Ruszt József utolsó rendezése is ez volt. Besenczi Árpád a Hevesi Sándor Színház igazgatója reméli, méltó utódai az egykori színházalapítónak.

A színház történetének 30. évfordulója alkalmából korábban álladó kiállítást és Ruszt József emlékszobrot adtak át.  A programsorozat utolsó állomása a színház előtti tér avatása, ami mostantól Ruszt József nevét viseli.  Mindezt a város önkormányzata is támogatta – tudtuk meg Balaicz Zoltán alpolgármestertől és Vigh László országgyűlési képviselőtől.

 

Ruszt József munkásságáért több hazai és nemzetközi elismerést kapott.  Ő találta ki a középiskolásoknak szánt, a műfaj kulisszatitkait is bemutató beavató színházat.

DZsu/N.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: