keresés a weboldalon

Felavatták az új műfüves sportpályákat (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felavatták az új műfüves sportpályákat (Videó)

2017 június 20 - kedd
Újabb ovisportpályákat avattak Zalaegerszegen. A megyeszékhelyen 2013-ban indult fejlesztéssorozatnak köszönhetően immár 6 nevelési intézmény gazdagodott műfűvel borított, többfunkciós pályával.

Műsorral kedveskedtek a Radnóti utcai Székhelyóvoda növendékei a megjelenteknek. Az ünnepségen résztvevő Balaicz Zoltán polgármester kiemelte: Zalaegerszeg 1996 óta a nemzet sportvárosa, ezért az önkormányzat kiemelten fontosnak tartja az ilyen kezdeményezéseket.

Az óvodapedagógusok szívesen fogadták az új létesítményt, mert általa teljesebbé tehető az intézmény pedagógiai programja – mondta Novákné Borsos Ildikó, a Zalaegerszegi Belvárosi II. számú Óvoda vezetője, aki hozzátette:

A településrészen folyamatosak a különböző fejlesztések. A rekonstrukciók a közösségi tereket, az utakat, a járdákat és az oktatási-, nevelési intézményeket egyaránt érintik – tájékoztatott Gecse Péter alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője.

A város vezetői a Radnóti mellett a Napsugár úti óvodában is felavatták a 6×12 méteres sportpályát. A két beruházáshoz az önkormányzat közel 7 millió forint önrészt biztosított. A fennmaradó összeget az Ovi – Foci Közhasznú Alapítvány TAO-s támogatásból finanszírozta. A fejlesztéssorozat jövőre újabb két helyen, a Landorhegyi és a Kodály úti Tagóvodában folytatódik.

V.D./P.V.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: