keresés a weboldalon

Újabb épülettel gazdagodott a Széchenyi István Egyetem tudományos és innovációs parkja

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újabb épülettel gazdagodott a Széchenyi István Egyetem tudományos és innovációs parkja

2023 november 30 - csütörtök
Újabb épülettel gazdagodott a Széchenyi István Egyetem tudományos és innovációs parkja a ZalaZone járműipari tesztpálya szomszédságában. A 100 fős előadótermet, valamint oktatói és kutatói irodákat magába foglaló kétszintes létesítményt Varga Mihály pénzügyminiszter avatta fel.

Ez az épület újabb eleme a Széchenyi István Egyetem 4 milliárd forintos fejlesztésnek. Az intézmény az autóipari képzés, kutatás és fejlesztés számára biztosít korszerű körülményeket. Ezek Zalaegerszegen valós ipari környezetben történhetnek, a piac és az egyetem együttműködésében.

A járműipari tesztpályán és annak környezetében zajló fejlesztéseknek is köszönhető, hogy néhány év alatt több mint duplájára emelkedett Zalaegerszeg iparűzési adóbevétele – fogalmazott az avatón Balaicz Zoltán polgármester.

Varga Mihály pénzügyminiszter kifejtette: a kormány célja, hogy a magyar egyetemek az ország fejlődési potenciálját kiszélesítő szellemi központtá válhassanak.

A pénzügyminiszter hozzátette: azon dolgoznak, hogy – kihozva a legjobb teljesítményt a gazdaságból – helyreállítsák az ország egyensúlyi helyzetét, és visszahelyezzék a gazdaságot arra a növekedési pályára, ahol korábban állt.

F.M./B.P.


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: