keresés a weboldalon

Felavatták (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felavatták (Videó)

2017 október 27 - péntek
A reformáció ötszázadik, a város első írásos említésének 770. évfordulója alkalmából Luther Márton-szobrot avattak Zalaegerszegen. Az eseményen részt vett az Emberi Erőforrások minisztere, valamint a város, a megye és a protestáns felekezetek elöljárói is. Az alkotást Farkas Ferenc szobrászművész készítette.

Luther élete és munkássága túlmutat Németországon és az egyházak határain, mert olyan kultúrát teremtett, melyre Európa épül – kezdte köszöntőjét Balog Zoltán. A politikus úgy fogalmazott: manapság már nem mindenhol erősek a reformáció bázisai, de Magyarországon a valláshoz való kötődést mindig is a hűség jellemezte.

Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások minisztere:

A miniszter később a jelenlévő méltóságokkal közösen leplezte le az evangélikus templom kertjében felállított szobrot. Ezt Szemerei János püspök áldotta meg.

Szemerei János evangélikus püspök:

A reformáció 500. évfordulója alkalmából tartott zalaegerszegi eseménysorozat a következő napokban is folytatódik. A látogatókat színvonalas programok várják.

Zsugyel Kornél evangélikus lelkész:

Ezen kívül szombaton ünnepi hangversenyt tartanak a Városi Hangverseny és Kiállítóteremben. Kedden pedig, a futás után istentiszteletre várják a híveket a református templomba.

K.Zs./Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: