keresés a weboldalon

Felhívás (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felhívás (Videó)

2016 március 23 - szerda
A városlakók segítségét kéri a Zala Megyei Levéltár. A közgyűjtemény ugyanis Zalaegerszeg első, írásos említésének 770 éves évfordulója alkalmából egy várostörténeti képes album megjelentetését tervezi. Ehhez olyan dokumentumokat, fotókat, festményeket gyűjtenek, melyek az adott korszakot idézik.

Számos kötet és fényképalbum idézi Zalaegerszeg múltját. Többségük a 80-as, 90-es évekből származik, de van olyan, amelyik tavaly készült. A hagyományt folytatva idén hasonló kiadvánnyal tisztelegnek a megyeszékhely története előtt. Az elsődleges terveket már el is készítették. Ezekről Seres Péter a kötet képszerkesztője tájékoztatott.


Az új kordokumentum gerincét a zalai közgyűjtemények anyagai adják. A szöveg szerkesztéséért a Zala Megyei Levéltár és a Göcseji Múzeum hét munkatársa felel. Köztük Molnár András, a levéltár igazgatója, a 19. század első felét ismerteti a kötetben.


Az ilyen képek, levelek, tárgyak és egyéb magántulajdonban lévő dokumentumok felkutatásában kéri a Levéltár a lakosság segítségét – mondta el dr. Gyimesi Endre, Zalaegerszeg díszpolgára, aki egyben a kötet főszerkesztője.


A felajánlásokat júniusig várják a szerkesztők. Az album várhatóan jövő májusban jelenik meg.

V.D./T.S.

Tartalom megosztása: