keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Felkészülés a rájátszásra

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felkészülés a rájátszásra

2010 április 04 - vasárnap
Paksi Atomerőmű – Zalakerámia ZTE 63-54 ( 15-15, 22-16, 13-11, 13-12) NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Paks, 800 néző. Jv.: Cziffra, Ádám, Király.

Paks: Mészáros (3/3), Horváth Á. (11/3), Clark (5/3), Walker (23/3), Dill (15/3). Csere: LaGrange (6), Kiss, Kovács, Vezetőedző: Horváth Imre.

ZTE: Hinnant (5), Wilson (12/6), Watson (11/9), Kámán (6//6), Trepák (7). Csere: Timberlake (5/3), Tóth Á. (6), Gáspár, Baki. Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

A ZTE számára már nem volt különösebb tétje a mérkőzésnek. A hazaiaknak viszont égetően fontos volt a győzelem a dobogó szempontjából. A paksiak kezdtek jobban, de a ZTE nem hagyta magát, fej-fej mellett haladt a két csapat. Már a mérkőzés elején látszott, hogy a paksiak jobban szedik a lepattanó labdákat.

A második negyed végén a sok eladott labda után elhúzott a hazai együttes. Ebben az időszakban Watson gyakran egyénieskedett. A nagy szünet után többször megközelítette ellenfelét a zalai csapat, 37. percben 56-52 volt az állás. A hajrá ismét a hazai együttesé volt, így második vereségét szenvedte el az alapszakasz során az egerszegi csapat.

Vélemények

Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője: – Támadásban gyengét nyújtottunk, az 54 dobott pontunk kevés az egyik bajnokesélyes otthonában. Nem feküdt nekünk a játékvezetői felfogás sem. Ehhez még társult 17 eladott labdánk is.

Kámán Tamás, a ZTE játékosa: – Küzdelmes mérkőzés volt, egyik csapat sem játszott jól. A vereségünk oka, hogy gyengén szedtük a támadó lepattanó labdákat, és 17 eladott labda is rendkívül sok.

Bodrogi Csaba, a ZTE szakmai igazgatója: – Az előttem szólok is hangsúlyozták, hogy a játék két elemében gyengén teljesítettünk, ez okozta a vereségünket. A Paks nem játszott jól, sajnos mi sem. Egy kicsit jobb teljesítménnyel nyerhettünk volna.

(Zala-Lap, B. I. – L. D.)

Tartalom megosztása: