keresés a weboldalon

Felmérés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felmérés (Videó)

2016 március 07 - hétfő
A zalaegerszegi polgárok dönthetnek arról, hogy milyen módon alakítsák át a Kossuth utcát. Az önkormányzat telefonos kérdőívek segítségével méri fel, hogy a többség szeretne- e sétálóutcát vagy elégedett a belváros jelenlegi forgalmával.

2006-ban raktak le térköveket a Kossuth utcára. Akkor az volt a terv, hogy csillapított forgalmú szakaszt hoznak létre, vagyis csak az engedéllyel rendelkező gépkocsik használhatják 20km/h sebességgel. Ez azonban nem valósult meg, így a mai napig 3000 jármű halad át a belvároson. Ezekből több mint 200 autóbusz. Az út burkolata nem bírja tovább ezt a megterhelést. Az önkormányzat azt szeretné, ha a város lakói döntenék el, hogy legyen- e sétálóutca Zalaegerszegen – hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester.

Ott Tibortól, a BINAX C.C. Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk: a felmérés 21 kérdést tartalmaz, amit 5000 zalaegerszegi lakosnak tesznek majd fel telefonon. Többek között azt szeretnék megtudni, hogy mit látnának szívesen az emberek a Kossuth utcán, vagy milyen szolgáltatásokat vennének igénybe. A legfontosabb kérdés azonban az lesz, hogyan alakuljon a belváros forgalma.

A felmérés március 9-én kezdődik és várhatóan 2 hétig tart. Azok, akik mindenképpen szeretnének hozzájárulni a döntéshez, az önkormányzat portálján, a zalaegerszeg.hu-n regisztrálhatnak.

DZsu/Cs.M.

Tartalom megosztása: