keresés a weboldalon

Félmilliós adomány

Zalaegerszeg címer
Hírek

Félmilliós adomány

2006 szeptember 19 - kedd
Az Együtt Zalaegerszegért Egyesület vezetése a minap egy 500.000 forintos adományt nyújtott át a megyei kórház szívsebészeti osztályának, illetve az ISPITA Alapítványnak, melyet egy vérsejtmentő készülék megvásárlására fordítanak.

Dr. Ribiczey Pál, az EZE elnöke elmondta, az adomány nagy része a jótékonysági báljuk, illetve az Egerszeg búcsú bevételeiből állt össze, de a gyűjtést ezután is folytatják, hiszen a vérsejtmentő berendezés több mint 6 millió forintba kerül. A készülék a betegek elvesztendő vérét fertőtleníti és gyűjti össze, azaz segítségével ez a vérmennyiség újra felhasználhatóvá válik. Az egyesületet egyébként a kórház szívsebészeti osztálya kereste meg azzal a kéréssel, hogy erejéhez mérten támogassa az eszközbeszerzést. Matyéka István, az EZE társelnöke hozzátette: az őszi választásokra szánt kampányköltségek jelentős hányadát beépítették az adományba, mert véleményük szerint itt nagyobb szükség van a pénzre.

Dr. Szilvás Rudolf, az ISPITA Alapítvány elnöke hangsúlyozta: az EZE eddig is sok mindenben segítette a várost, de a mostani támogatással egy olyan modern eszköz beszerzését teszi lehetővé, amelyre nagy szüksége van a kórháznak. Ilyen berendezése volt már korábban az intézménynek, de ez mára elavult. Mint kiemelte, az összegyűjtött pénz valójában nem a kórházé, hanem a betegeké lesz, hiszen az ő érdeküket szolgálja. Az elnök végezetül azt hangsúlyozta, hogy a társadalomnak komolyabban kellene segítenie az amúgy is nehéz helyzetben lévő egészségügyet és a kórházakat, mert ez a fejlődés egyik lehetősége. (Zala-Lap Kft., P. Sz., P. K. E.)

Tartalom megosztása: