keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Felnőtt férfi-női Országos Judo Csapatbajnokság Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felnőtt férfi-női Országos Judo Csapatbajnokság Zalaegerszegen

2016 december 02 - péntek
A Zalaegerszegi Judo Sport Egyesület szombaton rendezi meg az országos csapatversenyt. Az ország legjobbjai érkeznek a versenyre, amelyen három osztályban hirdetnek bajnokokat. Minden bizonnyal az egerszegi judosok életének egyik meghatározó élménye lesz ez a verseny, aminek először lehet a házigazdája a Zalaegerszegi Judo SE.

-Nagyon készülünk a versenyre, hiszen szeretnénk egy remek hangulatú viadalt rendezni a Városi Sportcsarnokban. Egyesületünk történetének eddigi legnagyobb vállalása, reméljük sok városlakónak tudjuk majd megmutatni a sportág szépségeit- mondta ifj.Nagysolymosi Sándor az egyesület versenyzője és edzője.

A versenyre közel kétszáz versenyzőt várnak a szervezők, akik között olimpikonok, Európa és világbajnoki érmesek is szőnyegre lépnek. Ungvári Miklós, Csernoviczki Éva, Bor Barna csak néhány név a remek judosok közül. Az egerszegi csapat a másodosztályban indul ifj. Nagysolymosi Sándor vezetésével, aki elárulta két versenyzőt idegenből szerződtettek erre a versenyre.

A csapat tagjai: 66kg-ban Cseh Márk (Kecskemétről) 2016 junior + U23 Magyar bajnoka, 73 kg-ban Bürgés Milán (Szeged) 2015 felnőtt Magyar bajnoka, 79 kg-ban Horváth Márk (Zalaegerszeg), aki birkózó volt és most judózik, 81 kg-ban ifj. Nagysolymosi Sándor 2015 Magyar Bajnoka és 90kg-ban Vida Richárd (Zalaegerszeg), aki brazil jiu-jitsuzott.

A csapatverseny mérlegeléssel kezdődik, majd 10.30-kor a hivatalos megnyitót követően négy tatamin kezdődnek a küzdelmek. A döntőket előre láthatóan 16 órakor rendezik. A versenyt mindenki ingyenesen nézheti meg, így a szervezők remélik, hogy minél többen szurkolnak majd a hazai cselgáncsozók sikeréért!

Jóna István

Tartalom megosztása: