keresés a weboldalon

Felolvasónap kicsiknek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felolvasónap kicsiknek

2009 szeptember 30 - szerda
A József Attila Városi Könyvtár Gyermekrészlege immár ötödik alkalommal rendezett felolvasónapot a város alsó tagozatos diákjainak. Minden évben más-más témával várták a gyerekeket, az idén a születésének 150. és halálának 80. évfordulója alkalmából Benedek Elek meséiből válogattak, szeptember 30-án.

A város szinte valamennyi általános iskolája bekapcsolódott a programba, melyet így az eredetileg tervezett helyett, két órával hosszabbra módosítottak. Így reggel kilenctől délután négyig folyamatosan szóltak a mesék. Egész nap nagy volt tehát a jövés – menés a könyvtárban, ki felolvasott, ki várakozott.

– A gyerekek nagyon szívesen vállalkoztak a részvételre, mert így az is szóhoz juthat, aki egyébként mesemondó versenyre nem jut el, de szép olvasásával beülhet a mesemondó székbe, ami nagy dicsőség – mondta Béres Edit a Landorhegyi iskola másodikasainak tanítója.

– Benedek Elek meséi ennek a korosztálynak még hosszúak, de a tanítók segítségével megérthető. A mi mesénket 12 részre osztottuk, így sok gyerek szót kap, a többiek és az évfolyamtársak pedig meghallgathatják azt.

A felolvasások sorát csak rövid időre szakította meg az a díjkiosztó, melyen a Benedek Elekkel kapcsolatos rejtvényfüzet helyes megoldóit jutalmazták, hogy minél izgalmasabb legyen, zsákbamacska formájában.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: