keresés a weboldalon

Felsőoktatási fejlesztések (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felsőoktatási fejlesztések (Videó)

2017 június 26 - hétfő
Minden korábbinál nagyobb, 4,4 milliárd forint összegű fejlesztés kezdődhet a zalaegerszegi felsőoktatásban. A többségében uniós forrásnak köszönhetően innovációs és tudásközponttal bővül a gazdálkodási kar. A járműipari tesztpályát is érintő fejlesztések indulnak el az intézményekben, Zalaegerszeg önkormányzatának jóvoltából pedig duális képzőközpont létesül a városban.

Fontos célkitűzése a kormánynak, hogy a felsőoktatási képzéseket közelebb hozza a munkaerőpiac igényeihez. Emellett minden segítséget megadnak ahhoz, hogy a főiskolák és egyetemek is részt vállaljanak a kutatásokban. Palkovics László, oktatásért felelős államtitkár beszélt erről Zalaegerszegen, ahol bejelentette azt is: 2018-tól a korábbinál jóval nagyobb összeget kapnak az intézmények ezeknek a céloknak a megvalósításához.

dr. Palkovics László, oktatásért felelős államtitkár:

Az öt, Zalaegerszegen képzést folytató felsőoktatási intézmény 4,4 milliárd forint értékű fejlesztést és kutatást valósíthat meg a közeljövőben. A projektek döntő többségét az Emberi Erőforrás Operatív Program terhére finanszírozza az állam.   

Lambertné Katona Mónika, a BGE zalaegerszegi gazdálkodási karának dékánja:                

A nyertes pályázatok mellett Zalaegerszeg önkormányzata 600 millió forintot biztosít egy duális képzőközpont létrehozására. 

Balaicz Zoltán polgármester:

A zalaegerszegi intézmények további három pályázat elbírálására várnak. Amennyiben ezek is zöld utat kapnak, meghaladhatja az 5,2 milliárd forintot a városban megvalósuló felsőoktatási fejlesztések összege.

F.M./T.S.

Tartalom megosztása: