keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Felsőoktatási pályázatok

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felsőoktatási pályázatok

2004 október 06 - szerda
A közelmúltban tartotta soros kuratóriumi ülését Jurisits János elnök vezetésével a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Alapítvány. A tanácskozáson többek között elhangzott: a faipari termelésszervező felsőfokú szakképzés elindításának együttműködési megállapodását az egerszegi közgyűlés elfogadta. Megtörtént a kapcsolatfelvétel az egyetem és a Csány László Közgazdasági Szakközépiskola között a jogi asszisztensképzés ügyében, a szándéknyilatkozat már aláírásra is került.

A zalaegerszegi felsőoktatásnak jelenleg öt beadott pályázata van. A Regionális Fejlesztés Operatív Program a felsőoktatási intézmények és a helyi szereplők együttműködését erősíti. A Zala Megyei Fejlesztési Közhasznú Társaság és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közös pályázatával pedig a hallgatók munkaerőpiacra lépését segítenék elő. Beadásra került az egészségügyi főiskola tananyag-fejlesztési pályázata a Humán Erőforrás Fejlesztés Operatív Programra, melynek célja a BSc alapszakokon belül két új szakirány (foglalkoztatásterapeuta, fogászati higiénikus) indítása Zalaegerszegen.
Egy fejlesztési pályázatot is benyújtott az egészségügyi főiskola a felsőoktatási közalapítvánnyal közösen a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácshoz. A közös pályázati cél a biomechanikai kutatólaboratórium valamennyi hiányzó eszközének beszerzése 49 millió forint értékben. Pályázott még a pénzügyi és számviteli főiskola BSc alapszakoknak megfelelően idegenforgalom és szálloda, valamint külkereskedelem szakok indítására Zalaegerszegen.

Tartalom megosztása: