keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Felszámolják a Zalahús Rt.-t

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felszámolják a Zalahús Rt.-t

2005 április 05 - kedd
A Zala Megyei Bíróság helyt adott a kérelmezők igényének, és jogerős végzést hozott a Zalahús Rt.-nél indítandó felszámolási eljárásról – közölte Beznicza Árpád bírósági szóvivő kedden. Közben mintegy 20 dolgozó munkaügyi pert indított a Zalahús ellen a bérkifizetések, valamint a rendkívüli felmondásokhoz kötődő járandóságok elmaradása miatt.

Hatvan napot meghaladó, 2,7 millió forint összegű kintlévősége miatt a Zalahússal szembeni felszámolásra vonatkozó kérelmet adott be egy kft. az elmúlt héten a Zala megyei bírósághoz, emellett számos magánszemély is hasonló beadvánnyal élt.

„Megalapozott volt a kérelem, és mivel a cég nem fellebbezett, a bíróság kedden jogerős végzést adott ki a felszámolási eljárás elindítására. Felszámolóbiztosnak a budapesti Vectigalis Rt.-t jelölték ki” – mondta Beznicza Árpád.

A végső lökést az APEH adta

Fekete László, a tulajdonosváltást egy hete kimondó közgyűlésen kinevezett vezérigazgató a felszámolás hírére úgy reagált: ezzel háromhetes szélmalomharcuk ért véget. Beszámolt arról, hogy részlegesen újraindították a termelést, ismét kezdtek piacokat találni, de a banki hitelek átütemezése, a beszállító hitelezőkkel való megegyezés és az elmaradt bérek kifizetéséhez szükséges pénzügyi alap megteremtése nem sikerült.

A vezérigazgató elmondta: a vállalat tavalyi 1,3 milliárd forintos veszteségéhez és több mint 2 milliárdos adósságállományához még egy „végső lökés” érkezett, amikor a legutóbbi adóbevallás után az APEH inkasszót nyújtott be. Alig két hét alatt csaknem 200-an távoztak rendkívüli felmondással a cégtől, így április 1-jén 360 fősre apadt a dolgozói létszám.

„Az ő sorsuk és a vállalaté is most már a felszámolóbiztos kezében van. Talpra akartuk állítani a Zalahúst, de ehhez már túl sok volt az akadály és túl kevés az idő” – mondta Fekete László.

(MTI)

Tartalom megosztása: