keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Felszentelték a Mandulavirág Fogyatékkal Élők Református Gondozóházát (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felszentelték a Mandulavirág Fogyatékkal Élők Református Gondozóházát (Videó)

2011 november 28 - hétfő
Református istentisztelet keretében szentelték fel a Mandulavirág Fogyatékkal Élők Református Gondozóházát. 2010. decemberében kezdődött a Gasparich utcai egykori óvoda épület teljes átalakítása. A 256 millió forintos beruházás pályázati és önkormányzati támogatással valósult meg.

Advent első vasárnapján kértek áldást a Mandulavirág Fogyatékkal Élők Gondozóházára. Bölcskei Gusztáv a Magyarországi Református Egyház zsinatának elnöke elmondta: az egyház feladatai közé nemcsak lelki segítségnyújtás tartozik.

Az új intézmény létrehozása pályázati és önkormányzati támogatással valósult meg. Gyutai Csaba polgármester szerint az új gondozóház kialakítása a szociális és népjóléti ágazat legjelentősebb fejlesztése volt a városban. Török Zoltán az intézmény lelkésze elmondta, az egyházi feladatok mellett üzemeltetőként is működik a Református Egyház.

Az intézmény szimbóluma, a mandulavirág. A bibliai virág a gondoskodás, a szeretet és az ajándék jelképe.41 szakdolgozó- többek között fejlesztőpedagógusok, mentálhigiénés szakemberek foglalkoznak a fogyatékkal élőkkel. Az intézmény 30 nappali, 10 átmeneti és 30 bentlakásos gondozott ellátását biztosítja.

A gondozóház helyiségei lehetőséget nyújtanak relaxációra, gyógytornára, és imádságra is. Az intézmény gyógypedagógiai célja nemcsak a szakszerű ellátás, hanem az integráció is.

DZsu/TS

Tartalom megosztása: